Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Hét lépésben az Igaziért
Egyes nézetek szerint mindent megkaphatsz, amire szükséged van, csak kérned kell. Ezen az analógián elindulva a szerelem, az ideális társ megtalálása is csak rajtad áll. Hogy mit kell tenned érte?

Hét lépésben az Igaziért

Úgy érzed, hogy mindent megteszel azért, hogy megtaláld a társad, de mégsem sikerül? Elolvastál minden párkapcsolati témájú cikket, regisztráltál online társkereső oldalra, akár még tanácsadóhoz is elmentél, de valahogy nem találod, azt a nőt vagy férfit, aki illene hozzád?


Sokan vannak ezzel így manapság. Az okok eltérőek, lehet az irreális elvárások miatt vagy a karrierépítésből adódóan is valakinek nehézsége a társkeresésben. Bármi is a kiváltó ok, sokan pár próbálkozás után már feladják, kiábrándulnak az elérhető lehetőségekből és visszavonulót fújnak, ezzel gyakorlatilag elutasítva a szerelmet.


Mit lehet tenni azért, hogy ne zárkózzunk el szerelem elől?


Egy dolog biztos, ha azok a dolgok, amikkel eddig próbálkoztál nem hozták el a kívánt eredményt, akkor valami egészen mást kell most kipróbálnod.


A szerelem nem csak úgy megtörténik, erőfeszítéseket kell tenni érte, a keresésben és a szerelem elfogadásában sem lehet leereszteni. Még ha azt is gondolod, hogy Te már mindent megtettél érte és inkább hátradőlnél, megvárnád, amíg beköszön hozzád az igaz szerelem, akkor is fontos, hogy maradj nyitott. A passzivitásod ne legyen egyenlő a negatív gondolkozással.


Íme, 7 lépés, amivel megkönnyítheted a negatív gondolatok kizárását:


1.    Ne emlegesd fel a múltat:


Hiba azt hinni, hogy a múltbeli csalódások miatt vagy arra kárhoztatva, hogy egyedül legyél. Tanulj a korábban elkövetett hibákból, de utána engedd el őket.


2.    Bontsd le az általad épített korlátokat:

Lehet, hogy a saját meggyőződéseid fognak vissza, hogy valamit nem mersz vagy éppen meg mersz tenni. Gondold át, hogy veszítenél-e valamit, ha kicsit másként csinálnád a dolgokat.

3.    Legyél vonzó partner:

Elvárásaid, elképzeléseid valószínűleg már vannak arról, hogy kit szeretnél magad mellett tudni, de azon elgondolkoztál már, hogy vajon te minden pontban megfelelnél ennek az álompárnak? Használd ki az egyedül töltött időt arra, hogy megismerd és fejleszd önmagad.

4.    Ne gubózz be:

Járj el sokat, legyél a társaság középpontja, ne temetkezz bele a társtalanság miatt érzett fájdalomba és magányba. Legyél vidám, előbb vagy utóbb szembejön veled az, akit keresel.

5.    Írd le:

A kimondott és a leírt szavaknak ereje van. Lehet, hogy már gondolkoztál rajta, hogy milyen partnert keresel, de a gondolatok ködösek, elszállnak, viszont ha leírod őket megmaradnak, esetleg újabb gondolatokat, nézőpontokat vethetnek fel.

6.    Meggyőződések:

Már leírtuk, hogy gyakran a belénk rögzült rossz meggyőződések fognak vissza minket. Cseréld le ezeket úgy, hogy minden esete lefekvés előtt leírod az új meggyőződéseidet. Nem kell bonyolult dolgokra gondolnod, hasonló mondatok tökéletesen megteszik: „Megérdemlem, hogy szeressenek.” vagy „Kreatív, erős és vicces vagyok, meg fogom találni azt, aki hozzám illik.”

7.    Láss tisztán:

Ahelyett, hogy a múlton rágódsz, képzeld el a jövőt. Milyen lesz majd párkapcsolatban élni?

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom