Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Miért nincs gyors válasz a párkapcsolati kérdésekre?

A legtöbb ember “miért” kérdésekkel bombázza saját magát, ha párkeresésről vagy párkapcsolatokról van szó. Miért nem találom a társam? Miért nem tetszem neki? Miért viselkedik ilyen furcsán? Sajnos nem tudunk mi sem egyszerű választ adni, de vajon miért nem?

Amikor a miérteket kutatjuk, akkor általában a probléma gyökeréhez szeretnénk eljutni, hogy tudjunk valakit hibáztatni, valahogy megnyugszunk, ha tudjuk az okokat. De az élet sajnos vagy nem sajnos nem ilyen egyszerű. Nem bontható le minden okokra és következményekre, vagy csak nagyon nehezen tudjuk meg, hogy az egyes események mögött milyen okok húzódnak.

Általában a párkapcsolatokkal, szerelemmel kapcsolatos kérdéseknek nem vezethetők vissza egyszerűen egy okra. Az, hogy a párod valamilyen szokásával szerinted megnehezíti a kapcsolatotokat, az nem ellened és nem is a kapcsolatotokról szól.

Nem véletlen, hogy pont ezekkel a problémákkal és kérdésekkel szembesülsz. Minden élethelyzetből lehet tanulni valamit, ezért érdemes időt szánni arra, hogy megértsd a partneredet vagy akár saját magad.

De a múltad nem feltétlenül kell, hogy megszabja a jövődet. Próbálj változtatni, próbálj meg rájönni, hogy miért kerültél abba a szituációba, ami most a legnagyobb fejtörést okozza neked.

Az okok megfejtése nem fog gyorsan menni, viszont cserébe nyugodt lehetsz önmagaddal és az életeddel kapcsolatban. Egyszerűen azért nincs gyors válasz, abból nem tanulnál semmit.

Forrás: HuffingtonPost

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Regisztrálj Facebookkal!

Az ismerőseid nem látják, és soha nem posztolunk a nevedben!

vagy töltsd ki az alábbi mezőket:
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.