Természetesen nincs egységesen alkalmazható formula a boldog párkapcsolatra. A tudomány viszont időről időre megpróbálkozik azzal, hogy keretek közé szorítsa ezt a romantikus érzést, csak ezért, hogy egy kicsit kézzelfoghatóbbá tegye a számunkra.


Nagyon szeretnénk tudni, hogy mitől lesz egy párkapcsolat működőképes és boldog. Ezzel a különböző tudományterületek kutatói is így vannak. Összefoglaljuk, hogy szerintük milyen elemek erősítik a boldog párkapcsolatokat.

Pozitív hozzáállás

Nem meglepő módon sokan arra az eredményre jutottak, hogy a vidám emberek, boldogabb párkapcsolatban élnek. De nem csak egy alapvető pozitív életszemléletről van szó, hanem arról is, hogy milyen válaszreakciókat adnak egymásnak a felek egy jó hír hallatán. Azok, akik ignorálják, a másik ilyen irányú megnyilvánulásait, nagyobb eséllyel sodródnak a szakítás felé, mint azok, akik együtt tudnak örülni a másikkal.

Kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció

Mindenhonnan azt halljuk, hogy a megfelelő kommunikáció döntő lehet egy párkapcsolatban. A leggyakoribb hibákat szinte minden pár elköveti. Ki ne várta volna már azt, hogy olvasson a szerelme a gondolataiban? De gyakran az érvelések és a gondolatok átadása is hibásan történik.  A jó kommunikációért tenni kell, nem fog elsőre menni, gyakorolni kell ezt is, mit minden mást…
Az első és a legfontosabb szabály, ha egy kisebb problémát nem oldotok meg, beszéltek át akkor az az idő múlásával hatalmasra nőheti ki magát.

Van élet a kapcsolaton kívül is

Hajlamosak vagyunk egy személytől elvárni mindent, de a jó párkapcsolatok úgy működnek, hogy mindkét félnek megvan a külön és biztos baráti köre és hobbija. Annak ellenére működik ez így, hogy a legtöbb helyről azt halljuk, hogy a párunk a legjobb barátunk, a szeretőnk és társunk is egyben.

Forrás: Lifehacker

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Regisztrálj Facebookkal!

Az ismerőseid nem látják, és soha nem posztolunk a nevedben!

vagy töltsd ki az alábbi mezőket:
Nemed:
Regisztrálj

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.