Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / A titkolózás és a titokzatosság határán

Mindannyiunk naptára tele van elvégezendő feladatokkal, elfoglaltak a mindennapjaink és ez a káosz csak gyűrűzik tovább, ami a párkapcsolatokra sincs jó hatással.A különböző közösségi oldalak, a technológia fejlődése jelentősen befolyásolta az emberi kapcsolatokat. Állandóan történik valami körülöttünk és az elszakadás a munkától, a számítógépeknek, tableteknek és okostelefonoknak köszönhetően még nehezebb, mivel állandó összeköttetésben vagyunk az e-mailfiókunkkal, a kollégákkal és persze a közelebbi, távolabbi ismerőseinkkel. Nem könnyű tehát megélni a jelen pillanatot.

A karrierista életmód egyértelműen nem kedvez a kapcsolatoknak, az űrt úgy próbáljuk betölteni, hogy telefonon, a közösségi oldalakon tartjuk a kapcsolatot szeretteinkkel.
Elfoglaltak vagyunk, de vágyunk a szeretetre, a törődésre és a szerelemre. Ezért, ha máshonnan nem sikerül figyelmet nyerni, megengedünk egy-két flörtöt az exel vagy munkába menet a buszon, villamoson, metrón.

Egyértelmű, hogy a modern házasságra is hatással van ez a változás… Az amerikaiak többsége például arra vágyik, hogy nyugodt szívvel kutakodhasson a párja e-mail fiókjában vagy felvehesse a mobiltelefonját, anélkül, hogy attól kellene tartania, hogy valamilyen afférra fény derül.

Ennek persze ára van, ha minden kiderül a másik félről, akkor eltűnik a varázs, majd hamar eltűnik a vonzalom is. Ha pedig a vonzalom eltűnik, akkor nem sok szikra marad a kapcsolatban és unalmassá válik.

Mit lehet tenni tehát azért, hogy megtartsuk az egyensúlyt itokzatosság és átláthatóság között?

A szakértők szerint meg kell különböztetni a titkolózást a titokzatosságtól. A titkolózás egyértelműen rosszat tesz a kapcsolatnak, de a titokzatosság inkább felpezsdíti azt. Egyértelműen unalmassá válhatnak a hétköznapok egy hosszú kapcsolatban, szóval fel kell pezsdíteni a mindennapokat, akár azzal, hogy megváltozatjuk a külsőnket vagy az öltözködésünket.


Az is segíthet, ha megtanulunk távolság és közelség között táncolni,  ami szenvedélyt hozhat a kapcsolatba. Érdekes, hogy még azok a kapcsolatok is elszürkülhetnek, amiben két olyan ember van, akik külön-külön nagyon mozgalmas életet élnek. Ilyenkor azt kell megérteni, hogy a kapcsolatot egy harmadik, egy közös térnek kell felfogni, amiért szintén tenni kell, ha nem akarjuk, hogy unalmas legyen.

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Regisztrálj Facebookkal!

Az ismerőseid nem látják, és soha nem posztolunk a nevedben!

vagy töltsd ki az alábbi mezőket:
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.