Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Kutatási eredmény: a hűtlenség fogyaszt

Ezúttal egy könnyű tartalommal készültünk, nem azért, hogy hűtlenségre buzdítsunk bárkit is, inkább csak azért, hogy együtt szórakozhassunk azon, hogy mi mindent nem vizsgálnak a kutatók. Ezúttal történetesen a hűtlenségre esett a választásuk.

Kutatási eredmény: a hűtlenség fogyaszt

Egy online társkeresőn regisztráltak 62%-a, nők és férfiak vegyesen, arról számolt be, hogy a hűtlenkedés következtében jelentős súlyfeleslegtől szabadultak meg. Vajon van igazságalapja?

A szakértők szerint mindenképpen. Craig Jackson, a Birmingham City Egyetem pszichológia professzora a stressz és a szex kettős erejének tulajdonítja az eredményt. Méghozzá azért, mert akik hűtlenkednek, azokon rendkívül nagy a nyomás: állandóan hazudozniuk kell, félelemben élnek az esetleges lebukás miatt, így a stresszhormonok szintje jelentősen megnövekszik a szervezetükben, felgyorsul a szívverés, megnő a vérnyomás, ez pedig összességében fogyáshoz vezet. Ennek a jelenségnek tehát ugyanaz áll a hátterében, mint amikor valaki „belefogy” egy válásba vagy a munkahelye elvesztésébe. A szex szerepét pedig nem kell magyaráznunk: egy kiadós szeretkezéssel 100-300 kalória is elégethető félóra alatt, ami nagyjából annyi, mintha minimum 10 percet futnánk. Hozzátéve, hogy egy titkos viszonyban az ember valószínűleg nem egyszer szeretkezik mondjuk egy kétórás randi alatt, nem csoda, hogy csak úgy olvadnak a kilók.

Azon túl, ami egyértelmű, például hogy hosszú időn keresztül az orránál fogva vezetünk több embert is, a hűtlenség, főként hosszú távon, a felsoroltak ellenére sem tesz jót. Igaz, hogy a stressz fogyaszt, de csak egy ideig: ha állandó feszültségben élünk, a szervezet egy idő után hozzászokik ehhez, és ez biológiailag és pszichésen egyaránt rendkívül veszélyes, így a testünk különféle stratégiákat kezd kidolgozni, hogy megszüntesse. A stresszellenes módszerek egyike pedig éppen az evés…méghozzá az egyik legkézenfekvőbb és legegyszerűbb módszer. Arról nem is szólva, hogy a szüntelen feszültség miatt jócskán nő a szívrendellenességek kockázata (a gyakran félrekacsingató férfiak nagyobb százalékban kapnak szívrohamot). Aki boldogtalan kapcsolatban él – ahogy ez általában feltétele a hűtlenségnek -, az eleve hajlamosabb a depresszióra és ezen keresztül a szívbetegségekre, míg a harmonikus, boldog kapcsolatban élőket ritkábban érik utol a szív- és érrendszeri megbetegedések. Szóval vigyázzunk a szívünkre – gyakorlati és átvitt értelemben egyaránt.

Forrás: Wellnesscafé

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom