Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Lakótárspárkapcsolat - Így lépj ki

Vannak, akik egyszerűen beleragadnak egy párkapcsolatba, ami láthatóan már nem ad nekik semmit, elvannak ugyan a párjukkal de kiveszett a régi lendület a viszonyukból.

Lakótárspárkapcsolat - Így lépj ki

Az ilyen kapcsolatok közös jellemzője, hogy semmi sincs bennük, még csak arról sem lehet beszélni, hogy rendszeres veszekedések, viták és állandó hadviselés jellemzi. Ugyanúgy, ahogy azt sem lehet mondani, hogy a felek a fellegekben járnak.

Ezek a párok akár egy háztartásban is élhetnek, együtt vásárolhatnak, a mindennapi életüket befolyásoló apróbb vagy nagyobb kérdésekben kikérik egymás véleményét, de inkább lakótársakra hasonlítanak, mint szerelmespárra.

Ezzel szemben a kapcsolatok indulásakor mindent beleadunk, minden más, akár a barátok vagy a család is, háttérbe szorul, csak a társ számít és az, hogy minden időt vele töltsünk. Fontos szerepe van annak, hogy így induljon a kapcsolat, hiszen, amikor csökken a lángolás hőfoka élesebben látjuk a veszteségeket és hiányokat.

A kezdeti időszakhoz képest számtalan apró dolog megváltozik egy párkapcsolatban az évek során.  Ha már biztosak vagyunk benne, hogy elnyertük a másik kegyeit és tényleg mellettünk szeretne maradni, akkor sok esetben leeresztünk, készpénznek vesszük a jelenlétét, amiért nem kell áldozatokat hoznunk.

Ha tudjuk, hogy úgymond birtokoljuk a másikat, akkor törvényszerűen elindul a kapcsolat az eltávolodás felé. Mindkét fél egy kicsit jobban fókuszál a saját dolgaira, mint a lángolás időszakában, akár több időt tölthetnek külön, újra a barátok, a család felé fordulhatnak a felek. Ebben az időszakban, ha nem vigyázunk csökkenhet az érzelmek ereje, eltávolodhatunk a másiktól. 

Ilyenkor kell egy kis plusz odafigyeléssel és törődéssel lenni a másik iránt. Ha ezt nem tesszük meg, akkor az összetartozás érzése elvész. Azokban a kapcsolatokban, ahol ez megtörtént, már csak szürke hétköznapok vannak, rutin és az együttélés. Vannak olyan párkapcsolatok, ahol már rég megszűnt az összetartozás érzése, a hétköznapokat a „robotpilóta” viszi.

Egy boldogtalan kapcsolat alakul ki, ahol mindkét fél ugrásra készen várja, hogy esetleg távozzon belőle, de a megszokás gyakran nem enged változtatni.

Ilyen esetekben érdemes kipróbálni valami újat, valami meghökkentő módszerrel felrázni a kapcsolatot, ha úgy látjuk, van még benne élet. A konfliktusok vállalása egy ilyen módszer lehet. A konfliktusok segítenek a problémák megoldásában és elmélyíti, bensőségesebbé teszi az emberek közötti kapcsolatot. Gyakran megesik, hogy nem merik vállalni az egymástól eltávolodott felek a konfliktust, inkább magukban gyötrődnek, mintsem kimondanák, mi bántja őket, ez még tovább mérgesítheti a helyzetet.

Ha nem szeretnél végleg eltávolodni a párodtól, akkor meg kell tanulnod kimondani azokat a dolgokat is, amik esetleg konfliktust szülhetnek. Ha mindketten éretten kezelitek a dolgokat, akkor a közös problémamegoldás újra kirángathat titeket a szürke mindennapokból

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!