Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Stresszhatás a magánéletben

A stressz minden emberi kapcsolatra hatással van, így természetesen a párkapcsolatokra is. A megfeszített munkatempó, a nyüzsgő városi életforma és a kevés pihenés nagy ellenség lehet, ha nem tanuljuk meg kezelni az ezekből adódó feszültséget.


A modern világban sok múlhat azon, hogy meg tudunk-e megbírkózni a stresszel. Nézzük, mit javasolnak a szakemberek.


Barbara Shiffman, coach szerint a stresszes életforma olyan mintha 50 kg súlyt cipelnénk, amitől egyszerűen nem tudunk megszabadulni. Fárasztó állapotról van szó, ami másokra is hatással van, mert nem tudunk úgy viselkedni a barátokkal, kollégákkal és a hozzánk közel állókkal, ahogyan szeretnénk ésahogy elvárnák, megérdemelnék.

Arról nem is beszélve, hogy a stresszes ember nem tud örülni az élet apróbb, de sokszor nagyobb örömeinek sem. A stressz tehát lényegében megöli a boldogságot.

A legnagyobb problémák a szakemberek szerint:

- Nem tudjuk elkülöníteni egymástól a jótékony és a kártékony stresszt. Időnként szükségünk van próbatételekre, ezek a jótékony stresszhelyzetek táborát erősítik.


- A férfiak és a nők másként reagálnak stresszhelyzetekben. Különösen egy párkapcsolatban jöhetnek ki élesen ezek a különbségek.


- Nem tudjuk, hogyan ne vegyük magunkra a partnerünk feszült lelkiállapotát.

Szakértők szerint a leghatásosabb, ha beszélünk arról, hogy hogyan érezzük magunakt, ne féljünk a párunk előtt beszélni az érzésekről. Az ilyen jellegű beszélgetések hatására ugyanis oxitocin hormon termelődik, ami csökkenti a feszültséget. Ha tehát meghallgatjuk a párunkat, akkor máris sokat tettünk azért, hogy jobban érezze magát.

Forrás: YourTango

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Regisztrálj Facebookkal!

Az ismerőseid nem látják, és soha nem posztolunk a nevedben!

vagy töltsd ki az alábbi mezőket:
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.