első randi előtti beszélgetés

Hogyan hívjam el az első randira azt, aki online tetszett meg?

Amíg a 2000-es évek elején úgy gondolták, hogy csak kevesen ismerkednek online, ma már ez az egyik legnépszerűbb társkeresési forma. Minden korosztály arról panaszkodik, hogy eltűntek az ismerkedési lehetőségek, a megmaradt szórakozóhelyek hangosak, nem alkalmasak az ismerkedésre.

Sok esetben már a harmincas éveiben járó generáció számára is probléma, hogy az iskolák elvégzése után beszűkült az ismeretségi kör, mert a régi haverok megházasodtak, vagy messzire költöztek.

A negyvenes-ötvenes korosztály a fél életét a családjának és a munkának szentelte, a barátok egy része idővel elmaradt mellőlük. A házasság megromlása és a válás után pedig sok esetben nehéz az újrakezdés és az ismerkedés.

A hatvan felettieknek lehet, hogy a gyász fájdalmával kell megküzdeniük, így előfordul, hogy a gyerekek vagy az unokák javaslatára regisztrálnak egy online társkeresőre, mondván, hogy Anna néni is online találta meg a szomszéd városban élő Károly bácsit.

Az online társkeresőn tényleg lehet társat találni?

Persze, hogy lehet! A Cronos Társkereső Klub az egyik legjobb online társkereső oldal, ami lehetőséget biztosít ügyfeleinek az ingyenes regisztrációra, és további prémium szolgáltatások igénybevételére. Inspirálódj te is a sikersztorikból!

Akár Ildikó és Attila, akár Brigi és Laci, vagy a számtalan más sikertörténet egyikét olvasod, van, ami mindegyikben közös: regisztrációval indult. Egy társkereső oldalra regisztrálni meglehetősen könnyű folyamat, elég csak megnézned a Cronos Társkereső Klub felületén. Az adatlap kitöltéséhez szintén egyszerű kérdésekre kell válaszolnod.

Emlékszel, amikor még csak a társkeresőn leveleztünk?

Hogyan lesz a levelezésből randi?

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy csak a személyes találkozás alkalmával derül ki, van-e szimpátia, működik-e a kémia. A társkereső oldalakon teljesen természetes, hogy az első benyomás a profilkép alapján történik, a kapcsolatfelvétel pedig levelezéssel indul. Olvasd el korábbi cikkünket, amiből kiderül, hogyan írj jó bemutatkozó levelet! Egy ilyen személyes levél megírása után jó eséllyel számíthatsz válaszra.

Profilképek és levelezés

Több millió látogatója van társkereső oldalaknak, mégis hogyan fogod megtalálni azt az egyet, aki neked kell? Ha mindketten részletesen kitöltitek az adatlapotokat, akkor viszonylag könnyen, mert így sok mindenre szűrni lehet. Be tudod állítani, hogy a találati listában pl. csak nem dohányzó, egyedülálló személyek jelenjenek meg. Eleinte nem baj, ha több társkeresőnek is elküldöd a bemutatkozó leveledet: a válaszokból ki fog derülni, kivel vagy leginkább egy hullámhosszon.

Ha sikerül megtalálni a közös hangot és érdeklődést, akkor érdemes azt is megkérdezni, hogy mikor készültek a leendő társad képei. A legtöbb társkereső őszintén vállalja saját magát, és tisztában van vele, hogy érdemes egy évnél nem régebbi fotót feltölteni, mindazonáltal belefuthatsz olyanba is, aki erre nem fordított kellő figyelmet.

Hasznos lehet, ha bókba rejted a kérdésedet, pl.: „nagyon tetszik a tengerparti képed. Ez melyik nyáron volt?” Így te is megtudod, hogy még mindig úgy néz-e ki a leendő randi partnered, mint a képen, és ő sem sértődik meg, hogy esetleg azt feltételezed róla, csalni próbál a fotókkal. Ha már több képre rákérdezve is az a válasz, hogy több éve, akkor kedvesen kérd meg, hogy küldjön magáról egy friss képet.

Dán Péterné, a Cronos Társkereső Klub nyíregyházi irodavezetője szerint fontos hangsúlyozni, hogy ne kizárólag a profilkép alapján döntsd el, hogy szeretnél-e valakit megismerni. Neked is rosszul esne, ha valaki azt mondaná: „a képeid alapján nem vagy az esetem”. Adj inkább lehetőséget egy telefonbeszélgetésre vagy video chatre, aztán majd kiderül, hogy szimpatikussá vált-e, és szeretnél-e találkozni azzal, aki érdeklődik irántad. Több kapcsolat is úgy jött létre, hogy a társkereső oldalra nem a legjobban sikerült fotó került ugyan feltöltésre, a személyes találkozásnál viszont ott volt a szikra!

Örülök, hogy végre randira hívtál!

Telefonszámcsere

Sokan vannak, akiknek nem erősségük az írásbeli kommunikáció, ezért inkább telefonon szeretnék folytatni a beszélgetést. A férfiaknál előfordul, hogy már a bemutatkozó levélben is megadják a számukat, vagy elkérik a kiszemelt hölgy elérhetőségét. A nők, akik nem szeretnek levelezni, inkább céloznak rá, hogy jó lenne hallani a másik hangját.

Ha telefonszámot cseréltek, akkor készüljetek úgy, hogy lesz egy kellemes beszélgetésetek, ezért olyan időpontot válasszatok, ami mind a két félnek alkalmas, és inkább a szabadidőre, mint a munkaidőre essen. Sokkal jobb úgy elbúcsúzni, hogy „jó volt veled beszélni, szép álmokat’”, mint úgy, hogy „bocsi, most le kell tennem, mert hív a főnök”.

Németh-Teke Eszter, a Cronos Társkereső Klub soproni irodavezetője szerint fontos akár a telefonos, akár a személyes kommunikációnál, hogy mindkét fél nyitott és érdeklődő legyen a másik felé, mert sok társkereső szerint nagyon zavaró, ha valaki csak önmagáról beszél, de a másik félre nem figyel. Fontos továbbá, hogy tudjunk jó kérdéseket feltenni, amikre a válaszokat értő figyelemmel hallgassuk végig. Ha nehéz elkezdeni a beszélgetést, csak kérdezzük meg a partnertől, hogyan telt a napja, mi volt benne a legjobb pillanat, vagy volt-e olyan, ami felbosszantotta, és amit legszívesebben elfelejtene!

Video chat

Ma már nagyon sok ingyenes platform van, amin keresztül úgy is tudtok beszélni, hogy közben látjátok egymást. Ebben az esetben is fontos, hogy olyan időpontot válasszatok, amikor mindkettőtöknek kellő szabadidő áll rendelkezésre. Erre a beszélgetésre már majdnem úgy kell készülni, mint egy igazi randira!

Figyelj arra, hogy az arcod és a hajad rendezett legyen, mert a másik főleg ezt fogja látni. Ugyanakkor ellenőrizd le, hogy mi van a háttérben? Ha halomban áll a szennyes ruha, vagy mindenfelé sörösüvegek vannak, az nem kelt túl jó benyomást! De ha például kedveled a növényeket, helyezkedhetsz úgy is a szobában, hogy látható legyen a gyűjteményed, így egy beszédtémátok már biztosan lesz!

Vedd észre, ha valakinek tetszel! Adj esélyt a randinak!

Végre elérkezik az első randi ideje!

Kellemes volt a telefonbeszélgetés és a video chat is a levelező partnereddel, és azon gondolkozol, hogy a legközelebbi beszélgetés alkalmával szeretnéd őt személyesen is megismerni. Hogyan add ezt a tudtára? Milyen randihelyszínt és randi programot válassz?

Mire megfogalmazódik benned az elhatározás, hogy szeretnéd jobban megismerni a leendő párodat, már biztosan váltottatok egy-két levelet, és túl vagytok egy pár telefonbeszélgetésen is, amiből kiderül, hogy mi a közös érdeklődésetek. Ennek megfelelően mintegy spontán is tudsz randi programot javasolni: „múltkor említetted, hogy szereted az állatokat, mit szólnál hozzá, ha elkísérnél kutyát sétáltatni?”.

Ha a partnered érdeklődésének megfelelően ajánlasz programot, akkor szinte biztos a siker. Nagy Ágnes, a Cronos Társkereső Klub egri irodavezetője beszámolt arról, hogy az egyik prémium csomaggal rendelkező hetven év feletti társkereső úr a telefonbeszélgetés alkalmával elmesélte a hölgy választottjának, hogy nagy gyümölcsös kerttel rendelkezik, és meghívta őt egy közös lekvárfőzésre, ami végül egy jól sikerült randevúnak bizonyult.

Vigyek ajándékot az első találkozásra?

Nagyszerű érzés, amikor igent mondanak a meghívásra! Ekkor még csomó kérdés juthat eszedbe, mert már olyan régen randiztál, hogy fogalmad sincs, mostanában mi a szokás. A virággal kapcsolatban vannak hölgyek, akik kifejezetten elvárják, mások nem tulajdonítanak nagy jelentőséget neki. Mindenesetre az biztos, hogy a nők általában örülnek az apró ajándékoknak és a figyelmességnek.

Németh-Teke Eszter az ajándékkal kapcsolatban egy pár pozitív példát hozott fel: „volt egy prémium csomaggal rendelkező társkereső, aki tudta, hogy választottjának gyermekei vannak, ezért egy-egy tábla nekik szánt csokoládéval készült a randevúra. Ezt a másik fél kifejezetten kedves gesztusnak tartotta, és ahogy mesélték, ezzel rögtön az ujja köré is csavarta a hölgyet.”

Ha ilyen egyedi ajándékot választasz, akkor biztosan jó benyomást fogsz tenni a partneredre, mert ez azt is jelenti, hogy figyelsz rá, és gondoskodó típus vagy. Egy másik esetben „a társkereső a kedvenc zenéit kiírta egy cd-re, és azt vitte el az első találkozásra, ami egyben ajándék is, ám ugyanakkor úgy gondolta, hogy a dalok által leendő kedvese jobban meg tudja ismerni őt.”

Nem kell feltétlenül tárgyi ajándékkal készülnöd, ha az nem a te stílusod: számtalan más módon is kifejezheted a kapcsolati szándékodat. Ha hízelgős az alaptermészeted, és mindig dicséred azokat, akiket szeretsz, akkor a bókokkal most sem kell visszafogni magad. Ha számodra a minőségi együtt töltött idő a legnagyobb kincs, akkor válassz kreatív programot, és szórakoztass! A lényeg, hogy add önmagad!

Fontos, hogy nyitott legyél az ismerkedésre!

Nyitottság az ismerkedésre

A Cronos Társkereső Klub minden tanácsadója egyetért abban, hogy az ismerkedésre való nyitottság a legfontosabb! Köztudott, hogy első benyomás után nincs második, de mi van akkor, ha az első benyomás torz? Hinni fogsz a görbe tükörnek?

Egy dolog közös mindannyiunkban: nekünk, átlagembereknek, fogalmunk sincs, melyik profilunk mutat előnyösebben a fényképeken, mit mondjunk magunkról idegen embereknek, emellett minden akadály ellenére társat szeretnénk.

Dán Péterné felhívja a figyelmet, hogy bár nagyon fontos az első találkozás, ne helyezzünk rá túl nagy hangsúlyt! Ez a hozzáállás hatalmas nyomást helyez a másik félre, és adott esetben a túlzott megfelelési vágy miatt nem is fogja tudni önmagát adni. Először mindenkiben van egy kis gátlás, ezért két-három további találkozás után derül csak ki igazán, hogy van-e értelme a további ismerkedésnek.

Az első találkozáskor nem kell mindent megtudnunk, és nem is kell mindent elmondanunk. A következőkben a kerülendő témákra hívjuk fel a figyelmet!

Kerüld, hogy kihallgatás jellege legyen a találkozónak, ahol a másiknak válaszolnia kell a családban előforduló betegségektől kezdve a politikán át a hiteltartozásig mindenre. Ha úgy alakul, hogy neked szegeznek olyan kérdést, amire még egyelőre nem szeretnél válaszolni, kedvesen tereld a témát: „most ismerkedjünk, még nem tart ott a kapcsolatunk, nyugodj meg, nincs titkolnivalóm. Ha később is találkozunk, sok mindent megbeszélünk még.”

Érdeklődj inkább leendő kedvesed szabadős elfoglaltságairól, kérdezd meg, hogy szereti-e a sportokat, milyen a filmes ízlése, rajong-e a zenéért, szokott-e főzni otthon, szereti-e az állatokat, vagy hol lakna szívesen, ha bárhova költözhetne a világon stb.

A rossz ötletek közé tartozik az is, ha túl korán szeretnél elmondani magadról mindent. A Cronos Társkereső Klub korábbi regisztráltja volt egy úr, aki feltűnően jóképű és rendkívül intelligens volt. Senki nem értette, miért nem találja a párját, amíg ki nem derült, hogy mindig elmesélte az első találkozás alkalmával, hogy a volt felesége a legjobb barátjával csalta meg, és ezért nincs túl jó véleménnyel a nőkről. Szerencsére megfogadta a tanácsot, hogy ezt a történetet inkább hagyja későbbre, ezután már jól sikerült az ismerkedés, és azóta már boldog kapcsolatban él.

Bár már az első randinál tartanál! A Cronos Társkereső Klubban egyedülálló módon, országos szinten, társkeresési tanácsadók személyesen is segítenek neked abban, hogy rátalálj az igazira! Regisztrálj, hogy te is megtaláld a párod!:Cronos Társkereső, fényképes online társkeresés ❤️️

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom