Belépés tagoknak › Társkereső / Blog cikkjeink / Miért nem válaszolnak a társkeresőn a bemutatkozó levelemre?

miért nem válaszolnak a társkeresőn a levelemre?

Miért nem válaszolnak a társkeresőn a levelemre? Rossz volt a bemutatkozás?

Biztosan veled is előfordult már, hogy kinéztél magadnak valakit online, akinek nagyon jó, frappáns vagy éppen humoros volt a bemutatkozó szövege, és úgy gondoltad, hogy vele mindenképp szeretnél találkozni. Össze is szedted minden bátorságodat, és írtál neki egy alaposan átgondolt és megfogalmazott, majd kitörölt és újrafogalmazott levelet, amiből a végén csak annyi maradt: „Szia! Hogy vagy?”

Persze nem válaszolt rögtön, nem is volt épp online, de remélted, hogy vissza fog írni valami frappánsat, elvégre a bemutatkozó szövege szerint ő jó az ilyesmiben. Te elkezdted, a folytatás pedig az ő dolga. Másnap láttad, hogy elolvasta a levelet, de nincs válasz. Nem baj, biztosan nem ér rá, csak elolvasta, és ha lesz ideje, majd válaszol. De válasz nem volt harmadnap sem.

A baj egyébként az, hogy nem ő az egyetlen, akivel így jártál. Te úgy érzed, hogy mindent megpróbálsz a társkereső oldalakon, és fogalmad sincs, hogy miért nem jársz sikerrel.

Kezdjük az elején!

hogyan készítsünk jó profilképet a társkereső oldalra?

Forrás: genial.guru

Siker az online társkeresőn = jó profilkép

Általános igazság, hogy azok a társkeresők sikeresebbek, akik jó profilképet töltenek fel magukról. „De én nem vagyok szép, akkor így esélyem sincs?

Elárulok neked egy titkot: senki sem szép! Az emberek, akiket a médiában látsz, naponta több órát foglalkoznak a kinézetükkel, és/vagy gondosan szerkesztik a képeiket, hogy szépnek tűnjenek. Te nyilván nem fogsz órákat tölteni az ilyesmivel, mert te ennél sokkal jobb fej vagy (csak még nem tudják az online társkeresőn), ezért segítünk, hogy ezt ki is tudd fejezni.

A telefonoddal tudsz magadról szuper profilképet készíteni saját magad is, csak figyelj a következőkre:

- Ne pont előre nézz, mert akkor igazolványkép hatása lesz a profilodnak, és tudod, hogy épp ezen szoktatok röhögni a haverokkal: „ránézésre tíz év”. Inkább fordítsd a fejed kicsit jobbra vagy balra - látni fogod, hogy melyik az előnyösebb -, és MOSOLYOGJ! Egy mosolygós emberrel sokkal szívesebben ismerkednek azok, akik társat keresnek.

- Fontos, hogy ne alulról fölfelé fényképezz, mert még a szupersztároknak sem állna jól, ha egy képen az álluk és az orruk alsó része dominálna! Inkább emeld fel a telefonod, és nézz felfelé, így jobban látszik a szemed, és a mosolyod is természetesnek fog hatni.

Ha ezzel kész vagy, akkor jöhet a többi kép! Legyen legalább egy egész alakos képed! Próbáld meg fotókkal kifejezni magad: tölts fel olyat, amin a hobbid közben vagy látható! Ezzel annak is megkönnyíted a dolgát, akinek te tetszel, mert az első levelében tud erről kérdezni, vagy akár a közös hobbitoknak megfelelően is tudjátok szervezni a randit! Például, ha mindketten szerettek biciklizni, akkor hívd el egy bringás ismerkedésre!

Fontos, hogy friss, maximum egy éves képeket tölts fel magadról, mert már egész biztosan nem hasonlítasz a gimnazista önmagadra. Ha fel is kelted egy régebbi képpel a kiszemelted figyelmét, akkor viszont az első randin fogja csalódás érni őt, és azt fogja gondolni, hogy nem vagy őszinte ember, és nem valószínű, hogy újra akar majd veled találkozni. További tippeket az internetes ismerkedésről itt olvashatsz: Internetes társkeresés - Cronos Társkereső

hogyan írjunk jó bemutatkozó levelet a társkereső oldalra?

Mit írjak a bemutatkozó levélben a társkeresőn?

Ha már vannak jó képeid, az egy biztos pont a sikerhez, de még nem minden! A kommunikáció az online ismerkedés alatt is ugyanolyan fontos, mint egy hosszú évek óta tartó boldog párkapcsolatban. Inkább kerüld a sablonos leveleket, mint a „Szia! Hogy vagy? Szívesen megismernélek!” A társkeresők sok ehhez hasonló levelet kapnak, de nem tudnak vele mit kezdeni. Ugye, számodra is kihívás, hogy mit írj, ha ilyen levelet kapsz?

Ha jó bemutatkozó levelet szeretnél írni, akkor válogass olyan társkeresők közül, akik a lehető legteljesebben kitöltötték az adatlapjukat, hiszen te is ezáltal tudod meg azt, amit szeretnél megtudni leendő társadról. Ha nem is írt túl sokat magáról, biztosan kitöltötte a névjegy, család, karrier, életmód és szabadidő rovatokat. Ezáltal tudsz egy igazi személyes kapcsolatfelvételt kezdeményezni.

Sablonok helyett inkább írj valami ehhez hasonlót: „Szia! Látom az adatlapodról, hogy mindketten soproniak vagyunk, és úgy tűnik, te is komoly társat keresel. Plusz mindketten szeretjük a kutyákat. A tiédet hogy hívják? Ma húzós napom volt, összeszaladt a munka. Neked hogy telt a nap?” A lényeg, hogy írd le pár sorban, mi tetszett meg benne, mik a közös pontok, és kérdezz is tőle valamit, amire könnyen tud válaszolni!

Vannak olyan dolgok a párkapcsolatban, amik nélkül egészen biztosan nem tud működni: ilyen a közös értékrend, az őszinteség és a nyílt kommunikáció.

keresztény társ

Ha például számodra fontos, hogy a párod is keresztény legyen, és gyakorolja a vallását, akkor a tarskereso.ctk.hu szűrőjében be tudod állítani, hogy a találati listában csak a hozzád hasonló gondolkodású társkeresők jelenjenek meg. A bemutatkozó leveledben érdemes kihangsúlyoznod, hogy keresztény társat keresel, hogy ne fuss felesleges köröket, ha esetleg másképp gondolkodik, akinek megtetszett a profilja. Kezdd így a bemutatkozó leveled: „Szia! Látom a képeidről, hogy te is szereted a sportokat. Van olyan, amit versenyszerűen csinálsz? Nekem a közös hobbi mellett fontos, hogy a társam ugyanúgy keresztény legyen, mint én. Te mit gondolsz erről?”

Ha még nem állsz készen az elköteleződésre, mert még nem gyógyultak be teljesen a válás vagy megözvegyülés utáni sebeid, de már szívesen ismerkednél, akkor is legyél őszinte, és ezt jelezd a többi társkeresőnek a bemutatkozó leveledben! Sokan keresnek komoly kapcsolatot, lehet, hogy egy lazább viszony náluk nem igazán jöhet szóba, de hidd el, vannak hozzád hasonlók. Az alpáriság azonban ebben az esetben sem megengedett, leveled legyen udvarias: „Szia! Nagyon tetszik az idézet, amit a bemutatkozódban írtál, hasonlóan gondolkodom én is. Mit szólnál egy laza ismerkedéshez?” Ha te is szerelmes idézetekből szeretnél inspirálódni kattints ide: Szerelmes idézetek - idézetek a szerelemről,... - Cronos Társkereső

Lehet, hogy a kiválasztottad úgy lett szimpatikus, hogy nem is láttad még, hiszen nem töltött fel magáról képet, viszont a bemutatkozó szövege és a részletesen kitöltött adatlapja annyira megnyerő, hogy mindenképp szeretnéd őt megismerni. Csábító lehet a gondolat, hogy egyszerűen csak a profilkép helyén lévő „kérd el a fotóm” gombra kattintasz, ő pedig majd válaszol.

Nem fog.

Kb. száz másik társkereső gondolta pont ugyanazt, amit te, ő pedig nem foglalkozik a gombnyomogatókkal, csak az igazi levelekre válaszol. Jobb, ha így kezded: „Szia! Tudom, hogy mindketten kis településen élünk, és lehet, hogy bátortalan vagy a fénykép feltöltésével kapcsolatban, de látod, én is merem vállalni, hogy társat keresek. Örülnék neki, ha láthatnék rólad egy képet, mert szeretnélek megismerni!

További tippek, hogyan tűnj ki a tömegből: Így tűnj ki a társkeresők tömegéből

csábítás szavakkal

Csábítás szavakkal

Nem mersz írni, mert azt szeretnéd, hogy inkább neked írjanak levelet? Azzal tudod növelni az esélyeidet, ha a lehető legteljesebben kitöltöd az adatlapodat, hiszen ez által fogsz igazi személyre szabott levelet kapni.

Érdemes figyelembe venned, hogy a társkereső oldalakon az írásbeli kommunikáción múlik, hogy fogsz-e társat találni. Hiába ír neked a számodra tökéletes társ, ha a kérdéseire tőmondatokban válaszolsz. Ha megkérdezi, hogy telt a napod és te csak annyit írsz vissza, hogy „jól”, akkor valószínűleg azt fogja hinni, hogy ő nem érdekel téged igazán.

A válaszlevélben ugyanolyan fontos a bemutatkozás, mintha te kezdeményezed a kapcsolatfelvételt. Meséld el neki, hogy a munkahelyeden mi történt aznap, akkor is, ha szerinted ez nem érdekes. Ő nem ismer téged és számára minden érdekes, ami te vagy. De elmondhatod neki azt is, hogy már nagyon várod a hétvégét és szabadidődben mit szoktál csinálni.

A bemutatkozó levél nem a bókolás helye, azt hagyd inkább az első találkozásra. Természetesen elmondhatod neki, hogy szerinted nagyon jól sikerült a profilképe, tetszik a hobbija vagy a humoros bemutatkozása. Ismeretlenül dicsérni valakit azonban inkább rizikós, mint sikeres, szóval a csajozási kézikönyvből vett szövegeket inkább hagyd más alkalomra.

Ha nem nagy erősséged az írásbeli kommunikáció és szeretnéd már az első levél elküldésekor randira hívni leendő társadat vagy legalább elkérni a telefonszámát, akkor is nagyobb az esélyed, ha merítesz egy pár gondolatot a fentiekből. Sokan vannak, akik nem szeretnek hosszan levelezni, mert a találkozás a cél, de ne légy türelmet egy jó bemutatkozó levél a társkeresőn még belefér!

Fontos! Bár sok múlik egy jól sikerült profilképen, mégis azt tanácsoljuk, hogy ne kizárólag a fotó alapján ítélj! Gondold végig: a való életben van egy kollégád, aki titokban tetszik, de milyen lenne, ha csak egy rosszul sikerült képet látnál róla? Minden fénykép mögött egy igazi ember van, aki igazi társat szeretne. Ha kapsz egy kedves levelet, akkor válaszolj rá! Adj esélyt a szerelemnek!

Még csak most gondolkozol egyáltalán, hogy regisztrálj-e egy online társkeresőre? A Cronos Társkereső Klubban egyedülálló módon társkeresési tanácsadók személyesen is segítenek neked abban, hogy rátalálj az igazira! Regisztrálj, hogy Te is megtaláld a párod!: Cronos Társkereső, fényképes online társkeresés ❤️️

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom