Belépés tagoknak › Társkereső / Blog cikkjeink / Internetes társkeresés

Internetes társkeresés, ismerkedés neten

Társkereső szövegek, jó kérdések ismerkedéshez a neten

Az internetes társkeresés a megoldás, vagy inkább személyesen ismerkedj? Ha online próbálkozol, hogyan érdemes belevágni? Mindenkinek működnek a tuti társkereső szövegek? Az alábbiakban sorra vesszük az online és offline ismerkedési lehetőségeket, ezek előnyeit, illetve hátrányait.

Első látásra nem is olyan egyszerű válaszolni arra a kérdésre, hogy “Hol ismerkedjek?”. A különféle társkeresési lehetőségek közül az internetes párkeresés meglehetősen új, hiszen maga az internet is alig két évtizede létezik Magyarországon - ehhez képest mára ez a legnépszerűbb ismerkedési platform. Ennek ellenére a párkeresők egy része még mindig a “jól bevált” személyes ismerkedésre esküszik.

1. Villámrandi, személyes ismerkedés, tuti társkereső szövegek

Az offline ismerkedési formák közül kettőt nézünk meg részletesen: egy számodra szimpatikus idegen leszólítását és a villámrandit. Azt is megvizsgáljuk, hogy mindenkinél működnek-e a tuti társkereső, “csajfelszedő” szövegek.

Élőben, “terepen” ismerkedni

A mai, felgyorsult életritmus mellett kevesebb az idő és a lehetőség a személyes ismerkedésre. Ráadásul nem is mindenkinek megy, hogy csak úgy leszólítsa az utcán, a buszon vagy akár egy szórakozóhelyen a számára szimpatikus nőt (vagy férfit). Jönnek a szokásos kérdések “Hogyan szólítsak meg egy lányt?” “Mi van, ha már van partnere?” “És ha visszautasít, mert nem jövök be neki?” Természetesen ezzel együtt lehet személyesen ismerkedni, és sokan meg is teszik, de tény, hogy a párkeresők jelentős része nem szívesen teszi ki magát a kockázatnak, amivel ez a módszer jár.

Emellett az ilyen jellegű leszólításnak van egy, a hideghívásokhoz hasonló hangulata. (Hideghívás a neve azoknak a telefonhívásoknak, amikor egy ügynök vagy értékesítő ismeretleneket hív telefonon, hogy rátukmálja az áruját.) Ez még akkor is így van, ha a személyes ismerkedés során a párkeresők teljes képet kaphatnak a másikról, rögtön láthatják, hogyan is néz ki valójában. Ha pedig eljut a dolog a beszélgetésig, akkor nem csak azt észlelhetik, amit a másik mond, hanem a mimikáját, gesztusait is.

Villámrandi

Az offline ismerkedés speciális műfaja. Általában úgy működik, hogy a nagyjából hasonló korcsoportba tartozó 5-10 egyedülálló nő várja a hasonló számú, valamivel idősebb korcsoportból való férfit. A férfiak mindegyike leül egy-egy nőhöz, és pár percük van a bemutatkozásra, ismerkedésre, majd ennek leteltével a férfiak új asztalhoz ülnek. A végén mindenki leadja a szervezőknek, ki(ke)t talált szimpatikusnak, és ha van kölcsönös találat, azt tudatják a szerencsésekkel.

Ez az ismerkedési formai egyrészt nagyon hatékony, mert mindenki azért van ott, hogy partnert találjon, ugyanakkor az egész egy kicsit olyan, mint valami vizsga. Pár perc alatt kell a maximumot nyújtani, és aki nem ilyen típus, az könnyen leblokkolhat - akár csak egy valódi vizsgán. Ráadásul egy internetes társkeresőhöz képest elég szűk a merítés, és nem kevés szerencse kell, hogy az ember ennyi emberből rátaláljon az igazira. Tuti társkereső szövegek

Majdnem mindenkinek van legalább egy ismerőse, aki tudja a “tuti módszert”, és olyan dumája van, amivel szinte bárkit levesz a lábáról. Sajnos ez kevesek kiváltsága, ráadásul ami az egyik embernek bevált, az a másiknál egyáltalán nem biztos, hogy működni fog. Sokaknak ezért is egyszerűbb a beszélgetés kezdeményezése online, hiszen ott írásban történik a megszólítás, így sokkal könnyebb kigondolni a megfelelő szavakat.

2. Ismerkedés online, avagy az internetes társkeresés előnyei

Az online társkereső platformoknak is vannak hátrányai (például: régebbi vagy nem valós képek veszélye; nem látjuk, halljuk a másikat; a metakommunikáció hiánya). Az előnyök azonban messze túlszárnyalják ezeket, nem véletlenül olyan népszerű az internetes társkeresés. Nézzük, melyek ezek az előnyök.

Az internetes társkeresés előnyei:

  • Nem alakul ki a már említett “vizsgadrukk”, hiszen csak kölcsönös szimpátia esetén indul el az ismerkedés, amiről előzetesen jelzést adott mindkét fél.
  • Így nem az első benyomás dönt.
  • Lehet célzottan keresni (például életkor, külső vagy belső tulajdonságok, távolság stb. alapján).
  • Társkeresőtől függően nagy a merítés, vagyis számos leendő partner között válogathatunk.
  • Van idő az ismerkedésre, beszélgetésre.
  • Sokféle kiegészítő, kényelmi szolgáltatás elérhető.

Az ismerkedés neten persze lehet nehézkes és kellemetlen, de lehet gyors, egyszerű, kényelmes és pozitív élmény is - ez nagyban függ az adott társkereső oldal minőségétől. Mindenképpen jó pont, ha a regisztráció ingyenes, így a párkeresők még azelőtt kipróbálhatják a szolgáltatást, hogy fizetniük kellene érte.

Ugyanakkor az is gyanús lehet, ha egyáltalán nem kell fizetni, és minden ingyen van - hiszen egy ilyen oldal üzemeltetése jelentős költségekkel jár, amelyeket az üzemeltetőnek valamiből fedeznie kell. Ráadásul a teljesen ingyenes társkeresés esetén nincs meg az a szűrő, ami a fizetős szolgáltatások igénybevételével lényegében automatikusan szelektálja a kevésbé komoly érdeklődőket. Magyarán, aki előfizet, és hajlandó pénzt áldozni az internetes társkeresésre, az valószínűleg elkötelezettebb párkereső.

Cronos társkereső

Ebből következik, hogy a legjobb kombináció, amikor egy társkereső oldalon az ingyenes regisztráció után a tagoknak kényelmi szolgáltatások segítségével lehetőségük van hatékonyabbá tenni az internetes társkeresést. Ilyen például a profil kiemelése; a keresési lista elejére kerülés stb. A legfontosabb szempont pedig az, hogy a tagok minél több lehetséges jelölt között kereshessék a számukra ideális partnert. A jelenlegi és leendő tagoknak megnyugtató lehet, hogy a Cronos Társkereső oldalára a felsorolt előnyös tulajdonságok kivétel nélkül érvényesek.

3. Tipikus hibák az internetes társkeresés során

Előfordul, hogy az ember regisztrál egy társkereső oldalra, netán még kényelmi szolgáltatásokat is igénybe vesz, mégsem megy neki az ismerkedés neten, kevés üzenetet tud váltani, és az esetek többségében az első randiig sem jut el a dolog. Ha valaki ebben a cipőben jár, érdemes megnézni, hogy az adatlapjának kitöltése vagy az ismerkedés során nem követte-e el a következő hibák valamelyikét.

Hiányosan kitöltött adatlap

Minél kevesebb dolgot árulsz el magadról, annál kevésbé tudod felkelteni a másik figyelmét. Egy társkereső oldal nem az a hely, ahol a titokzatoskodás a nyerő. Minél kevesebb információt adsz meg magadról, annál kisebb az esélyed, hogy felkeltsd a leendő partnered érdeklődését.

Nem megfelelő stílus

A magabiztosság és a nagyképű, otromba stílus két különböző dolog, még véletlenül se keverd őket össze. A túlságosan bizalmaskodó hangnem is visszatetsző egy adatlapon, és általában az sem kelt szimpátiát, ha apró részletekbe menően leírod a leendő partnerrel szembeni elvárásaid.

Gyatra helyesírás

Sokaknál kizáró ok, ha a másik félnek rossz a helyesírása, ezért érdemes odafigyelni rá. Ha ez nem az erős oldalad, akkor kérd meg egy ismerősöd, aki jó helyesíró, hogy nézze át a profilodra kikerülő szövegeket.

Problémás fotók

A profilképed, illetve a fotóid az egyik legfontosabb részlet az online társkeresés során, ez az, amivel először találkoznak azok, akik megnézik az adatlapod. Ezért nagyon fontos, hogy jól válaszd meg, hogyan ábrázoljanak téged. Lehetőleg kerüld az olyan képeket, ahol kevésbé jó oldaladról mutatkoznál meg. Például a rosszul sikerült bulifotókat, a homályos, elmosódott képeket, vagy ahol a háttér nem esztétikus. Arra is érdemes figyelni, hogy gyerekkel csak akkor szerepelj egy képen, ha a tied - vagy jelezd az adatlapodon, hogy milyen viszonyban vagytok.

Túl válogatós vagy

Gazdag, okos, szép és kedves is legyen? Ne legyen túl fiatal, de semmiképpen ne legyen elvált, pláne ne legyen gyereke? A társkeresés során tapasztalt kudarcot az irreális elvárások is okozhatják. Ha úgy tűnik, minden más stimmel, érdemes magadba nézned, és elgondolkozni, mennyire reálisak a leendő partnereddel szemben támasztott elvárásaid.

Ölbe tett kézzel vász a sült galambra

Van, aki azt hiszi, elég, ha regisztrál egy oldalra, kitölti a profiladatokat, bemutatkozó szöveget ír, feltesz pár képet, aztán ölbe tett kézzel vár, míg bekopogtat a szerelem. Ez még akkor sem biztos, hogy elég, ha kényelmi szolgáltatásokat is igénybe veszel. Kezdeményezz, flörtölj, használd ki az adott felület adta lehetőségeket, jelezz a neked szimpatikus embereknek. Ma már nőként sem feltétlenül ciki kezdeményezni, ha látod, hogy valaki megnézte az adatlapod, és nagyon szimpi, nyugodtan elküldheted te is az első üzenetet.

4. Jó kérdések ismerkedéshez - beszélgetés kezdeményezése online

Beszélgetés kezdeményezése online.

A következő fázis, amikor a neked szimpatikus emberekkel kialakul a párbeszéd, elindul az üzenetváltás. Nem véletlenül fogalmaztuk meg így az alcímet, ugyanis az ismerkedés neten sem képzelhető el jó kérdések nélkül. Egy beszélgetés kezdeményezése online ettől függetlenül is kihívás, sokaknak okoz fejtörést arra a kérdésre választ adni, hogy “Hogyan szólítsak meg egy lányt (fiút)?”. Az alábbi tippekkel, jó és rossz példákkal nekik szeretnénk segíteni.

  • Kerüld a “Szia, mizu?”, “Hogy vagy?” jellegű megszólításokat és kérdéseket: amellett, hogy nagyon sokan használják, és ezért elkoptatott, kissé nyegle és felszínes is.
  • Az első üzenet tehát mindenképpen hosszabb legyen, mint egy mondat, de ne ess át a ló túlsó oldalára, és nagyregényt se írj.
  • Ne kérdezd meg, hogy “Te miért vagy itt?”. Valószínűleg párkeresés céljából, a bővebb válasznak pedig később jön majd el az ideje, nem az ismerkedés kezdetén.
  • Ügyelj a helyesírásra - ez főleg a levél jellegű üzeneteknél fontos, ha az adott oldalon chateltek, az jóval közelebb áll az élőbeszédhez, és egy-két kisebb hiba, elütés “bocsánatos bűn”.
  • De akkor melyek az igazán jó kérdések ismerkedéshez? Nos, azok, amelyek a másikról szólnak, és arra utalnak, hogy odafigyelsz rá. Nézd meg a képeit alaposan, és keress rajtuk olyan részleteket, amelyekről kérdéseket tehetsz fel. Például “Nagyon tetszik a ruhád. Egyébként is kedveled a kék színt?”; “Nagyon aranyos a kutyus a képen. A tiéd?”; “Gyönyörű a tenger az utolsó képeden. Melyik tengerparton készült a fotó?” Az ilyen kérdések nem tolakodóak, de egyértelműen jelzik a másiknak, hogy érdeklődsz utána.

5. Minden jó, ha a vége jó

Természetesen az, amíg eljutsz az online beszélgetés kezdeményezésétől az első randin keresztül a boldog, komoly kapcsolat kialakulásáig, időbe telik. Azonban ennek a folyamatnak minden fázisa izgalmas és számos szuper élményt tartogat. A Cronos társkereső oldalán pedig elérhető az összes olyan eszköz, ami a sikeres társkereséshez szükséges. Ha még nem regisztráltál, tegyél egy próbát: nem kerül semmibe, és lehet, ez lesz a kulcs, hogy rád találjon a megérdemelt boldogság.

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom