Nem biztos, hogy ennek a kapcsolatnak van értelme

5 intő jel, hogy az online ismerkedésből nem lesz párkapcsolat

Sokszor hallani, hogy az online ismerkedés más, mintha valakit spontán ismersz meg. Biztos megvan az érzés, amikor egy vonzó új kolléga érkezik a munkahelyre, és te mindent elkövetsz, hogy jobban megismerd őt, vagy a baráti társaságok keveredéséből egy ellenállhatatlan ismeretlenre akadsz.

Az ismerkedés egy folyamat, a fenti esetekben sem egy pár óra alatt döntöd el, hogy szeretnél-e komoly kapcsolatot az éppen csak megismert emberrel, hanem gyakran látod őt, és egyre közelebb kerülsz hozzá. Ezért bátorítunk arra, hogy éld át az ismerkedés folyamatát, és adj esélyt a szerelemnek akkor is, ha online ismerkedsz!

Természetesen nem mindenáron kell kitartani egy rossz első randi után! Az alábbi esetekben inkább engedd el egy újabb randi lehetőségét!

Szakítás után inkább kalandot keresek

1. Igaz szerelem – de nem veled

Nemcsak az online ismerkedés esetén fordulhat elő, hogy egy minden szempontból megfelelőnek tűnő partner még nem dolgozta fel a korábbi párkapcsolati problémáit. Előfordulhat, hogy kiszemelted úgy érezte szakítás után, hogy ő már készen áll egy kapcsolatra, ezért regisztrált egy online társkeresőre, ahol minden adatot részletesen kitöltött magáról, beállított egy szuper profilképet, majd írt egy neked egy személyre szabott bemutatkozó levelet.

Ez már egy jó kezdet, ugye? Intelligensnek tűnik a levelezés alapján, örülsz, hogy gyorsan számot is cseréltek, és a beszélgetések is nagyon kellemesek. Örülsz, hogy van közös érdeklődésetek, tényleg minden egyezik, szinte már túl szép ahhoz, hogy igaz legyen! Boldogan készülsz az első találkozásra! Meg is beszélitek, hogy az ismerkedést személyesen folytatjátok; egy könnyed séta alkalmával jobban megismerhetitek egymást.

Még akkor is minden tökéletes, amikor meglátod leendő partneredet, mert pont úgy néz ki, mint a képen, sőt még jobban! Ezután javaslod, hogy menjetek el a gyönyörűen gondozott közeli parkba, mert az minden évszakban más szépséget mutat. Erre a válaszra azonban te sem számítasz: „Légyszi, csak azt ne! Az előző párommal gyakran jártunk oda, inkább válasszunk mást!” Rendben, javasolsz még egy pár randi helyet, de valamiért mindenről az ex jut az eszébe.

Végül ő javasol egy külvárosi helyet, amit csak úgy tudtok elérni, hogy legalább másfél órát utaztok több átszállással, és közben kiderül, hogy a partnered a városi összes járat vonalához tud kapcsolni egy történetet, amiből megismerheted az Ex Akták mind a tíz évadát. Ráadásul kiderül, hogy nincs is jó véleménye az ellenkező nemről. Mindezt türelmesen végighallgatod, de már oda sem tudsz figyelni, csak kíváncsi vagy, hogy vajon milyen kávéért utazol ennyit. A hab a tortán: a hely bezárt.

Ha randipartnered előhozakodik azzal, hogy jól érezte magát, és szeretne veled újra találkozni, akkor mondd el neki őszintén, hogy neked kellemetlen volt, hogy folyton csak az előző partneréről beszélt. Gondold át, hogy adsz-e így ennek a dolognak még egy esélyt, mert ha te komoly kapcsolatot keresel, azt nem másvalaki árnyékában találod meg!

Csak azért kellesz, hogy növeljem az önbizalmam

2. Önbizalom növelésre kellesz

Hasonlóan indulhat az ismerkedés Mr./Ms EGO-val is. Az ilyen típusú ember sokáig nem tudja elrejteni, hogy őt tulajdonképpen csak egyvalaki érdekli: saját maga. Ennek a viselkedésnek több megnyilvánulása is lehet. Eleinte még talán magával ragadnak az érdekes történetek, hogyan vált ő sikeres emberré, te pedig dicséred őt. Elmeséli azt is, hogy éppen milyen szerencsétlenség történt vele, te pedig sajnálod és vigasztalod őt.

Lehet, hogy több randi után veszed csak észre, hogy leendő társad még egyszer sem kérdezte meg: „és te hogy vagy?” Sőt! Azon kapod magad, hogy ha kinyitod a szád, hogy levegőt vegyél a beszédhez, ő már meg is szólal, hogy „még ezt hadd mondja el”.

Mivel őt kizárólag saját maga érdekli, még az is lehet, hogy miután már mindent elmondott, amit akart, többet nem is fog jelentkezni. Sose bánd! Inkább nyisd meg a Cronos Társkereső Klub postafiókodat, mert lehet, hogy már kaptál is egy kedves levelet mástól! Vagy te írj egyet másnak!

Neked belefér a szex az első randin?

3. Szex az első randin?

Mindenki ismer olyan párokat, akik már az első randin a lényegre tértek, és a mai napig is együtt vannak. Ismerünk olyanokat is, akik a komoly szándék jeleként inkább várnak. Mindig a felek saját döntése, hogy vérmérsékletük alapján mit szeretnének. Az viszont nagyon fontos, hogy a kölcsönösségnek meg kell lennie! Ha te inkább szeretnél még várni, hogy jobban megismerd a leendő társadat, akkor meg fogja érteni, ha ő is komolyan gondolja!

Nem jó jel, ha úgy egyezik bele a várakozásba, hogy mindig visszatér a szexuális jellegű témákra. Szintén kedvezőtlen, ha csak erről akar beszélni, a szokásaidról kérdezget, erotikus üzenetekkel bombáz még akkor is, ha te jelezted, hogy ez neked még korai. Ha úgy érzed, nyugodtan mondd el neki, hogy te inkább másvalakivel szeretnéd folytatni az ismerkedést!

Ha te vagy a tüzesebb, és olyasvalaki iránt érdeklődsz, aki inkább várni szeretne, akkor legyél vele türelmes! Senki nem akar a végtelenségig levelezni, telefonálgatni és „csak úgy” találkozgatni. Hidd el, a jó dolgokra megérni várni!

Van kedved ismerkedni egy pohár bor mellett?

4. Ismerkedés a szenvedélyek viharában

Elképzelhető az a forgatókönyv is, hogy a társkereső adatlapján partnered úgy nyilatkozott, hogy csak alkalmanként dohányzik, vagy ritkán iszik alkoholt. Néha egy-egy görbe este neked is belefér, de vajon ugyanazt jelenti-e számotokra a “néha”?

Lehet, hogy napi pár szál cigaretta, esténként egy üveg sör vagy egy pohár bor számodra a napi rutin része, társad viszont már ettől is sikítófrászt kap. Kell az neked, hogy valaki mindig beleszóljon abba, hogy mit csinálsz? Mindenki azt az alkoholmennyiséget tartja normálisnak, amit ő maga fogyaszt, ez pedig elég széles skálán mozoghat. Vajon össze tudjátok egyeztetni a ritmusotokat?

Nagyon fontos, hogy már az elején tisztázzátok, hogy kinek mi fér bele az alkalmazkodásba egy párkapcsolatban, és mi az, ami nem. Ha te ítéled meg úgy, hogy leendő társad valamilyen szenvedély rabja, akkor hidd el, miattad nem fog megváltozni! Ha téged már az ismerkedés során is zavar ez az életstílus, akkor inkább keress olyat, aki hozzád hasonló!

Olyan társat keresek, aki még szeretne gyereket

5. Gyerekes problémák

A Cronos Társkereső Klub több párkapcsolati tanácsadója is beszámolt már arról, hogy tud olyan esetről, amikor az egyik fél nagyon szeretett volna gyereket, a másik viszont nem. A társkeresők sokszor nem hozakodnak elő a témával rögtön az első találkozás alkalmával, így csak pár randevú után derülnek a családalapításra vonatkozó eltérő elképzelések.

Ez egy teljesen összeegyeztethetetlen értékekkel bíró szituáció, melyből a felek legtöbbször akár fájó szívvel is, de elválnak egymástól. A fentiek közül azonban ez az egyetlen helyzet, amelyben a társkeresők adott esetben továbbra is egymás barátai vagy kedves ismerősei maradnak.

A Cronos Társkereső Klub irodavezetői, párkapcsolati tanácsadóként abban is segítséget nyújtanak, hogy megóvd magad a fenti csalódásoktól, és segítenek megtalálni számodra az ideális társat. Kattints ide, hogy megtudd, hogyan!

Ne hagyd, hogy a túlzó elvárások a szerelem útjába álljanak

+1 Túlzó elvárások a társkeresők részéről

Azért említettük meg a legkomolyabb okokat, amiért nem érdemes folytatni az ismerkedést, mert a társkeresők sajnos sokszor abba a hibába esnek, hogy összekeverik a lényegest a lényegtelennel. Sokszor lehet hallani a nők részéről, hogy olyan férfit keresnek, aki magasabb náluk, vagy a férfiak részéről, hogy csak modellalkatú hölgy jöhet számításba.

A külsőségek pont a lényegtelen kategóriába tartoznak! Ha a leendő partnered alacsonyabb nálad, vagy van rajta néhány kiló plusz, esetleg nem a hajfestés híve, és bátran vállalja őszülő tincseit, az még ne legyen kizáró ok! Ugyanúgy, ahogy a szemüvegesség vagy a görbe lábak se!

Hidd el, nem ezek a fontos dolgok! Hanem az, hogy a másik fél kedves legyen, figyelmes, érdeklődő, és legyen jó a humora. Ne ess kétségbe, ha rögtön az első találkozás alkalmával nem érzed a szerelem szikráját, adj még magatoknak esélyt arra, hogy jobban megismerjétek egymást, pont úgy, mintha egy jó ismerősötök mutatott volna be benneteket egymásnak.

Még csak az elején tartasz az ismerkedésnek? Még nem randiztál, de már szeretnél? A Cronos Társkereső Klubban egyedülálló módon, országos szinten, társkeresési tanácsadók személyesen is segítenek neked abban, hogy rátalálj az igazira! Regisztrálj, hogy te is megtaláld a párod! Cronos Társkereső, fényképes online társkeresés ❤️️

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom