Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Az elvált szülők gyerekei másként szeretnek
Azok, akik elvált szülők gyermekeiként keresnek társat egészen másként viszonyulnak a szerelemhez, mint azok, akik teljes családból jöttek. Ők tudják, hogy milyen nehéz fenntartani egy párkapcsolatot, egy házasságot, ezért sokkal óvatosabbak.

Az elvált szülők gyerekei másként szeretnek


Mindenki úgy lép az oltár elé, hogy azt szeretné, a fogadalma örökké tartson. Sokan hisznek benne, hogy annak ellenére, hogy manapság a házasságok közel fele válással végződik, az ő esetükben ez nem következhet be.


Ha valaki úgy élte le a gyerekkorát, hogy végig kellett néznie, ahogy a szülei eltávolodnak egymástól, veszekednek és végül elválnak, akkor az mindenféleképpen nyomot hagy. Felnőtt korban ezek az élmények határozzák meg a párválasztását és azt is, hogy hogyan viselkedik valaki a párkapcsolatban. Érdemes társkeresés során szem előtt tartani ezt a pár pontból álló listát, akár a Te szüleid váltak el, akár a választottadé.


Hogyan látják a romantikus szerelmet azok, akik a saját szemükkel látták egy házasság széthullását?


1.    A tettek számítanak: Önmagában a házasság nem jelent teljes elköteleződést, a feleknek magukban kell eldönteniük, hogy valóban készen állnak-e arra, hogy jóban, rosszban kitartsanak egymás mellett. A kedves szavak, a becézgetések nem jelentenek semmit, a tettek beszédesebbek, akár a legapróbbak is.


2.    Rémisztő is lehet: Egy életen át együtt maradni valakivel, sokan megrémülnek a gondolattól, de ez azt jelenti, hogy valami igazi dologról van szó. El kell fogadni, hogy nehéz lesz, nem szabad a homokba dugni a fejünket és azt gondolni, hogy minden úgy működik mint a szerelmes filmekben.


3.    Kommunikáció: Ha valaki látott megromlani egy házasságot vagy egy hosszú párkapcsolatot, akkor tudja, hogy többnyire az okozza a legnagyobb problémát, hogy nem beszélünk őszintén a problémáinkról. Sőt, egy idő után az tovább ronthat a helyzeten, hogy a másik háta mögött mondjuk el a gondjainkat…


4.    Azért próbálnak optimisták lenni: A szülők örök hűséget fogadtak egymásnak, de valamiért nem sikerült nekik, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy minden házasság kudarcra van ítélve, él bennük a remény. Ugyanakkor a rosszabb pillanataikban azt gondolják, hogy nem számít mit teszünk, nem létezik a sírig tartó szerelem…Nehéz őket meggyőzni az ellenkezőjéről.


5.    Megkérdőjeleznek mindent: A legrosszabb, hogy a bizalommal kapcsolatos problémák miatt mindent megkérdőjeleznek, mindenre kíváncsiak és sokszor féltékenyek is. Olyan társat keresnek, aki megérti, hogy ez a bizalmatlanság honnan fakad és segít nekik túllépni rajta.


6.    Gondoskodás: Gyakran lelki támaszt kellett nyújtani a szülőknek, ez a szokás a párkapcsolatban is megmaradhat. Rendkívül gondoskodó, kedves partner a párkapcsolatban.


7.    Egyszer csak eltűnik: Azok, akik látták kisétálni az ajtón az egyik szülőjüket, a legnagyobb félelme, hogy ez a jelenet a párkapcsolatukban is meg fog történni. Rettegnek tőle, hogy egy szó nélkül, magyarázat nélkül elhagyják őket… Biztosítani kell őket arról, hogy minden problémát nyitottak vagyunk megbeszélni velük.


8.    Felkészülnek a legrosszabbra: félnek az eltávolodástól, de mégis bizakodóak és mindent megtesznek a kapcsolatért… úgy, hogy közben fel vannak rá készülve, hogy bármikor vége lehet.

Hasonlóan a domináns emberekhez, velük is nehéz lehet kapcsolatot építeni, de szinte minden párkapcsolatban meg kell harcolni...

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom