Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Hogy mondj nemet egy randin?

Elhívni valakit egy randira sokaknak okoz problémát, de talán ennél is nehezebb udvariasan visszautasítani egy társkeresőt, ha úgy gondoljuk, hogy nincs jövője a dolognak. Ha nem akarod megbántani a randipartneredet, akkor kövesd ezeket a lépéseket.

Hogy mondj nemet egy randin?Az első és legfontosabb dolog, hogy tartsd szem előtt: az őszinteség még mindig jobb, mint a hallgatás. A legtöbb diplomás társkereső szeretné tudni, hogy hányadán álltok az első pár találkozó után. Szerintünk mindenki megérdemli, hogy nyíltan elmondják neki, hogy nem számíthat semmire, mert ez még mindig jobb, mintha heteken keresztül várná, hogy jelentkezz, arra számítva, hogy viszonozni fogod az érzéseit.

Soha ne mondj igent egy randira csak azért mert azt gondolod, hogy talán működhet és mert mindenki megérdemel egy esélyt. Éppen ezért először magadban tisztázd, hogy mit is érzel és ennek megfelelően reagálj. Ha tudod, hogy nem lesz semmi az egészből, akkor csak egymás idejét raboljátok.

Nem tartozol senkinek magyarázattal, de sok esetben jól esik a másik félnek, ha megtudja az okokat. Ez nem azt jelenti, hogy elő kell állnod egy hazugsággal, legyél őszinte és mondj igazat. Ha van már párod, akkor mondd meg; ha szabad vagy, de nem szimpatikus a másik, akkor finoman ezt is a tudtára adhatod.

Inkább egy aktív nem, ha elutasításról van szó. Ne gondold, hogy a másik majd olvasni fog a jelekből. Egy idő után biztos veszi a lapot, de te örülnél neki, ha így utasítanának el?

Legyél nyugodt, határozott, kedves még akkor is ha nemet mondasz. Itt is minden a csomagoláson múlik, képzeld magad a másik helyébe. Főleg, ha személyesen kell nemet mondanod…


Egy ilyen kényes helyzetben nyilatkozz inkább első szám első személyben, beszélj a saját érzéseidről, helyezd a saját gondolataidat az előtérbe. Például jól veheti ki magát, ha ezt mondod:

“Nagyon jó volt veled beszélgetni, de azt hiszem mást keresek.”
“Most szeretném rendezni az életemet, nem nagyon randizok senkivel…”

Talán körmönfont taktikának tűnhet, de ha magadat emeled ki (nem a te hibád, miattam van az egész...) akkor nem fog megsérülni a másik.

Végül, a legfontosabb, ne tarts senkit talonban. Ha átgondoltad és valóban úgy gondolod, hogy kettőtök között nem lesz semmi, akkor legyél határozott, ne sugalld azt, hogy később meg fogod magad gondolni. Szóval már csak ezért se mondd senkinek, hogy legyetek barátok… Arról nem is beszélve, hogy ezt a mondatot szinte mindenki utálja.

Szerencsére nem minden randi végződik nemmel, olvasd el a Cronos társkereső sikertörténeteit.

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Regisztrálj Facebookkal!

Az ismerőseid nem látják, és soha nem posztolunk a nevedben!

vagy töltsd ki az alábbi mezőket:
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.