Online is megtalálhatod a lelki társadat!

Az online társkereséstől a boldog párkapcsolatig

Vannak dolgok, amik mindannyiunkban közösek, ilyen a boldog párkapcsolat utáni vágy is. Amikor nincs mellettünk társ, lehet, hogy megfordul a fejünkben: „de jó lenne valaki!” Ettől a vágytól vezérelve előbb-utóbb regisztrálunk egy online társkeresőre, de valahogy nem az elképzeléseink szerint alakulnak a dolgok. Miért?

Adatlapod és profilképed a társkeresőn

Kezdjük az elején! Nagyon jó, hogy megvan benned a nyitottság és regisztráltál! Ez az első és nagyon fontos lépés afelé, hogy valóban megtaláld a társad. Mit kell még tenned?

Adatlap teljes körű kitöltése

A Cronos Társkereső Klub oldalán nagyon sok lehetőséged van arra, hogy bemutatkozz, akkor is, ha épp nem vagy a szavak embere. A karriereddel, életmódoddal, érdeklődéseddel, családi állapotodról és elképzeléseidről kapcsolatos kérdésekben elegendő egyszerűen csak kiválasztani a felsoroltakból azt, ami leginkább illik rád.

Azért fontos, hogy minél részletesebben töltsd ki az adatlapodat, mert ez és a profilképed adja rólad a többi társkeresőnek az első benyomást. Ha megfogadod a tanácsainkat, akkor számodra sem lesz kihívás egy jó profilkép készítése. Az oldal kérdéseire adott kiválasztós rész is nagyon jó, hogy jobban meg lehessen téged ismerni, de ami igazán egyedivé tesz, az a szöveges rész, amit te írsz magadról!

Az igaz szerelem Isten tervében

Tudod, hogy mit akarsz?

Persze, hogy tudod: társat! De gondolkodtál már rajta, hogy mik azok az értékek, amiknek társadnak feltétlenül meg kell, hogy feleljen? Ha keresztény vagy akkor tudod, hogy „kérjétek és adatik néktek, keressetek és találtok” [Mt. 7. 7.], aminek elősegítésére a bemutatkozásban is le tudod írni értékrendedet, hogy hozzád hasonló gondolkodásúak találjanak rád.

Fontos számodra, hogy társad is diplomás legyen? Érezheted úgy, hogy szükséged van a közös élményvilágra az iskolákkal kapcsolatban, mert számodra fontos, hogy társad hozzá tudjon szólni olyan témákhoz, melyeknek tudásához csak egyetemen lehet szert tenni. Írd le milyen számodra az ideális társ!

Vegetáriánus vagy? Dohányzás kizárva? Allergiás vagy a háziállatokra? Szabadidős partnert keresel? Akkor írd meg ezt! Nagyon sokan vannak, akik hozzád hasonlóak, és ha leírod azt, ami számodra fontos, akkor nagy valószínűséggel online is megtalálod őket.

Az ideális társ rovatba nem kell tízpontos listát írni arról, hogy milyen társat szeretnél, elég a számodra elengedhetetlen dolgokat megemlíteni. Ha van hosszabb listád, az arra jó, hogy te tudd pontosan, hogy mit szeretnél, és elgondolkozz rajta, hogy ezekből mik a számodra kompromisszumképes tulajdonságok, és mik nem azok.

Készen állsz a társkeresésre? És arra, hogy találni is fogsz?

Mielőtt komolyan nekiállsz társat keresni, fontos, hogy tisztázz magadban néhány kérdést!

  • Túltetted már magad a szakításon?
  • Van önbizalmad?
  • A levelezésen kívül találkozni is szeretnél?
  • Elég kitartó vagy, hogy rád találjon a szerelem?

Ha minden kérdésre igen a válaszod, akkor egész biztosan fogsz társat találni. Ha egy kérdésre is nemmel válaszoltál, akkor lehet, hogy az ismerkedés még korai neked.

Készen állsz a társkeresésre?

Szakítás után újrakezdés

A sokat tapasztalt emberek úgy tartják, hogy mindenki egy batyuval érkezik a kapcsolatba. Kinek kisebb, kinek nagyobb a batyuja, nem az a lényeg, hanem az, hogy mi van benne. Ha előző társad megcsalt és elhagyott, az nagyon fájt annak idején, és most is kétféleképpen gondolhatsz rá:

NE TEDD: „Nem merek másokban bízni, mert mind ugyanolyan, én pedig félek, hogy újra összetörik a szívem”. Lehetőleg ne ilyen hozzáállással indíts a bemutatkozó leveledben vagy az első randin!

TEDD: „Ami történt, megtörtént, akivel most ismerkedek, az más, nem fogom őt bántani az előző hibájáért! Szeretnem őt megismerni!” Hidd el, a partnered is nyitottan fog hozzád állni!

Önbizalom növelése

A batyuban lehet az is, hogy olyan dolgokon mentél keresztül, hogy mára semmi önbizalmad nem maradt. Félénk vagy, de hódítani akarsz? Az a jó hír, hogy az online társkeresőn senki nem látja, ha izgulsz a monitor mögött, így bárkinek elküldheted a leveled, aki megtetszett. Biztosra veheted, hogy az lehet a legrosszabb, hogy nem válaszol. Viszont még ez sem jelenti azt, hogy veled lenne gond, lehet, hogy sok levelet kapott, és véletlenül átsiklott a tiéd felett. Tippek, hogyan tűnj ki a tömegből!

NE TEDD: Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy írsz annak, aki tetszik, mert azt gondolod, hogy esélyed sincs nála. Ha írsz neki, akkor pedig eszedbe se jussanak az olyan mondatok, hogy „nyugodtan írd meg, ha nem tetszem!”

TEDD: ha olyan partnerjelöltet találsz a társkeresőn, aki valamiért nagyon megfogott, írj egy jó bemutatkozó levelet , amit ezzel zársz: „várom a válaszod, további szép napot!”

A randi

Ha leendő partnered válaszol a leveledre, akkor előbb-utóbb sor kerül az első találkozásra is! Ha félénk vagy, akkor is add önmagad! Képzeld! Aki randizni megy veled, az azért teszi, mert meg akar téged ismerni! Ezért:

NE TEDD: ne mondj olyat, hogy: „kérlek nyugodtan szólj, ha nem ilyenre számítottál, és többet nem akarsz velem találkozni”. Lehet, hogy partnered szerette volna veled folytatni az ismerkedést, de ha ilyeneket mondasz neki, akkor ő úgy érezheti, hogy kiprovokálod a visszautasítást, inkább mondd, hogy

TEDD: „nagyon jól éreztem magam veled, remélem, legközelebb is látlak! Te hogy érezted magad?” Képzeld el azt a fantasztikus érzést, amikor leendő partnered, akinek először írni sem mertél - majd végig izgultál az első randin - azt mondja: „Én is jól éreztem magam, remélem, még találkozunk!”

Ha megvan a közös érdeklődés szuper lesz az első randi!

Kitartás

A Cronos Társkereső Klub oldalán a társkeresők nagy része három hónapon belül találja meg a társát. Több hónap alatt több levelet is fogsz váltani, és lehet, hogy már ekkor is kiderül, hogy nem egymást keresitek, mert hiába vagytok nagyon szimpatikusak egymásnak, nagyon messze laktok, és egyikőtök sem szívesen költözne. Vagy egy telefonbeszélgetés alkalmával derül ki, hogy az egyikőtöknek jóval fontosabb a szex, mint amire a másik egyáltalán gondolni merne.

Az is előfordulhat, hogy egy randi alkalmával úgy érzed, hogy leendő társad folyamatosan cikiz téged, ő pedig úgy gondolja, hogy csak viccelni próbál. Az is lehet, hogy nagyon jól sikerült az első pár randi, majd később kiderül, hogy te még szeretnél gyereket, párodnál viszont ez szóba sem jöhet.

Mindannyian mások vagyunk, más jelenti számunkra értéket, de ne feledd: egyaránt léteznek jó és rossz kombinációk emberek közt! Ne csalódásként éld meg, ha úgy alakul, hogy kiderül, hogy valakivel nagyon nem illetek össze, hanem úgy, hogy ezáltal is közelebb kerülsz önmagadhoz és ahhoz, akire valóban vágysz. Minél inkább meg tudod fogalmazni azt, amit nem szeretnél, annál inkább azt is tudni fogod, hogy mit szeretnél.

A fentiek csak példák arra, amikor a felek úgy érzik, hogy nem érdemes folytatni az ismerkedést.. Viszont kár lenne olyan apróságokon fennakadni, mint amilyenek pl. a külsőségek. Gondolj bele! Szívesebben lennél kapcsolatban egy filmsztárral, aki folyton csak szidalmaz téged, vagy egy alacsony és szemüveges emberrel, aki nem is egy csillagot hoz le neked az égről, hanem inkább kettőt, mondván legyen egy tartalékba, arra az esetre, ha elveszíted valamelyiket…

Hogy találod meg Őt? Kitartás! Keresd és megtalálod! Lehet, hogy leendő partnered (igen, Ő, aki rögtön két csillagot hoz) az első randin annyira izgul, hogy meg se mer szólalni, vagy folyamatosan zagyvaságokat beszél. Eldobnád magadtól a kincset pusztán emiatt? Ne tedd! Az első találkozás alkalmával nem lehet senkit megismerni igazán. Az ismerkedés egy folyamat! Adj esélyt a szerelemnek!

Kérdések és válaszok a boldog párkapcsolat felé vezető úton

Párkapcsolati kérdések

Eleinte valószínűleg egyszerre több társkeresővel is leveleztél, lehet, hogy több partner jelölttel is randiztál, aztán egyszer csak azt vetted észre, hogy már egyre többet gondolsz egy bizonyos valakire, sűrűsödnek a telefonbeszélgetések is két randi között. Úgy érzed, hogy minden reggel és este szeretnél küldenél neki egy kedves kis üzenetet, majd azt mondani: „mit szólnál hozzá, ha mostantól csak egymással randiznánk?”

Ha már itt tartotok, akkor jó eséllyel kölcsönös az érzés! Most kezdtek csak el komolyan ismerkedni! A korábbi próbálkozások másoknál most nyernek csak igazán értelmet, mert mostanra már elég jól ismered magad, hogy ki is tudd fejezni azt, ami számodra fontos.

Minden kapcsolatban a kommunikáció a legfontosabb! Gary Chapman Az öt szeretetnyelv c. (1992.) könyvében leírja, hogy szerinte az emberek milyen módon fejezik ki a szeretetüket, és miért lehet az, hogy a pár egyik tagja úgy érzim mindent megtesz a másikért, ő viszont szeretetlennek érzi magát.

Akár korai, akár későbbi szakaszában vagytok az ismerkedésnek, érdemes beszélni róla, hogyan fejezitek ki, ha szerettek valakit. Az író szerint ezek lehetnek:

  • elismerő szavak
  • minőségi együtt töltött idő
  • ajándékozás
  • szívességek
  • testi érintés

Természetesen még sok kérdés felmerül egy párkapcsolat során, olvasd tovább blogunkat, hogy mindenre választ kapj!

Még csak az elején tartasz az ismerkedésnek? Még nem randiztál, de már szeretnél? A Cronos Társkereső Klubban egyedülálló módon, országos szinten, társkeresési tanácsadók személyesen is segítenek neked abban, hogy rátalálj az igazira! Regisztrálj, hogy Te is megtaláld a párod! Cronos Társkereső, fényképes online társkeresés ❤️️

 

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ (pl. a Google-tól), hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg (pl. Google által), és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom