Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Társkeresés szülőként
A társkeresés szempontjából mindegy, hogy te vetettél véget az előző kapcsolatodnak vagy az exed, mindegy, hogy nő vagy vagy férfi és hogy mennyi ideig tartott az előző kapcsolatod. Egy bizonyos idő után csak egy dolog fog számítani ha vannak gyerekeid. Mit szólnak majd ahhoz, hogy randizni kezdesz?

Társkeresés szülőként

Múltkor arról írtunk, hogy mennyire nehéz egyedülálló anyaként párt keresni, megtalálni az időt és az alkalmat az ismerkedésre. A visszajelzések alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a férfiak sincsenek más helyzetben. Igaz, hogy közülük kevesebben maradnak egyedül a kicsivel, mégis vannak, akik a feleségük halála vagy válás következtében magukra maradnak.

Nők és férfiak hosszabb párkapcsolat után, a gyereknevelés mellett rengeteg nehéz kérdéssel találják szembe magukat nap mint nap: vajon mit fog szólni hozzá a gyerekem? Vajon Ő mit fog szólni ahhoz, hogy van egy gyerekem? Vajon neki van, vagy még csak szeretne? Lehet, hogy nem is szeretne?

A legtöbb társkereső azt nyilatkozza a témával kapcsolatban, hogy ilyen esetben jobban tudnak kötődni azok a nők vagy férfiak, akiknek már megvannak a gyerekneveléssel kapcsolatos tapasztalatai. Számtalan konfliktus forrása lehet, ha valaki még sosem nevelt gyereket és nem látja át, hogy mennyi idő, türelem és energia is az.

Különösen a gyerek nélküli nők azok, akik a féltékenység kérdését is bevonták a párbeszédbe. Sokaknak rosszul esik, hogy egy olyan kapocs van a partnerük és a volt feleség között, amilyen köztük még nincs és talán nem is lesz…

Mégis a legtöbben azt mondják, hogy érdemes próbálkozni, ellentétek mindig lesznek, mindig vannak a kapcsolatot nehezítő tényezők is. Nem lehet kizárni valakit az életedből, akivel jól alakultak a dolgok, csak azért mert neki már van vagy vannak gyereke/gyerekei.

Viszont pár szabályt be kell tartani, talán még szigorúbban, mint egyébként az ismerkedés, randizás világában.

A legfontosabb az őszinteség, tisztázni kell, hogy mik a terveitek a jövőre vonatkozóan és arról is beszélni kell, hogy milyen érzéseitek vannak a gyerekekkel, gyerekneveléssel kapcsolatban. Bátran meséljetek a félelmeitekről és arra is térjetek ki, hogy milyen megoldások lehetnek a félelem leküzdésére. Nem éri meg hazudni, már csak a gyerekek érdekében sem…

A másik legfontosabb dolog az, hogy tiszteletben kell tartani a gyerekek napirendjét, rutinját, nem szabad őket kiszakítnai a megszokott környezetükből sem, csak azért, hogy mondjuk létrejöhessen egy találkozó. Tehát ne mondjuk le a gyerek magánóráját, hogy odaérjünk egy randira. Az is fontos, hogy tudatni kell a kicsikkel, még a nagyobb gyerekekkel is, hogy feltétel nélkül számíthatnak ránk és ők a legfontosabbak.

A legnehezebb pedig a bemutatás, amit a gyerekes félnek kell megszerveznie, miután a párjával és a gyerekével is átbeszélte a szituációt. Nem szabad siettetni és elkapkodni, az sem mindegy, hogy milyen programot választunk és azt is előre fixálni kell, hogy a gyerek hogyan helyezze el az új partnert a gondolataiban, ki is lesz ő neki? Milyen szerepet fog betölteni az anyuka, apuka életében az új társ? Itt is nagyon fontos az őszinteség… Ami új kérdéseket vet fel, ezekkel jövő héten fogunk foglalkozni. Kövess, minket és a legőszintébb párkapcsolati tanácsokat.

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Regisztrálj Facebookkal!

Az ismerőseid nem látják, és soha nem posztolunk a nevedben!

vagy töltsd ki az alábbi mezőket:
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.